Geplande activiteiten voor 2018

Op vrijdag 26 januari verzorgt Marinus van den Berg, pastor, schrijver en veel gevraagd spreker over omgaan met zinvragen bij verlies, levenseinde en rouw, een lezing over zijn nieuwste boek Na werk tijd.

In Na werk tijd. Toegewijd leven laat Marinus van den Berg zien dat met pensioen gaan een ingrijpende gebeurtenis is. Hij beschrijft wat het betekent om ineens de tijd aan jezelf te hebben, je collega’s te missen en een nieuwe, zinvolle dagbesteding te zoeken. De teksten zijn gebaseerd op Van den Bergs eigen ervaringen in het eerste jaar na zijn pensionering. Tijd, ontmoetingen, aandacht, dromen en wandelen zijn belangrijke onderwerpen. Een bron van inzichten en verrassende perspectieven voor mensen die stoppen met betaald werk. Een wijs, persoonlijk en tegelijkertijd universeel boek!

Op die dag neemt Ria Stolk afscheid van de Boekwinkel, u kunt haar na afloop van de lezing vanaf plm. 16.00-18.00 de handschudden in Het Fundament.
Aanvang: 15.00 uur in de H. Joannes de Doperkerk.

Week van de Poëzie
Op woensdagavond 31 januari is in het kader van de Poëzieweek
Rien Wattel bij ons in de winkel. Hij gaat samen met de aanwezigen poëzie lezen en bespreken.

Aanvang 20.00 uur
Toegang: Gratis
De liefde gaat door de maag
Geef kleur aan je relatie of vriendschap met een liefdevol diner. We bereiden een maaltijd voor, vervolgens gaan wij samen met jouw gast gezellig eten. Datum: vrijdag 9 februari 2018.
Tijd :  voorbereiders:  17.30 uur , gasten: 19.45 uur
Locatie: Het Fundament
Gastvrouw:  Raminah van Eer.
 
De Bijbel anders gelezen
Samen met haar broer Jos (predikant) ging Inez “Happinez” van Oord op zoek naar nieuwe betekenis van oude Bijbelverhalen. In het boek “Rebible” geven broer en zus verslag van hun zoektocht. Tal van Bijbelse verhalen worden door hen belicht.
Op een avond volgen we zus en broer op hun tocht door de Bijbel. Enkele verhalen worden nader bekeken. We kijken wat de Van Oords ermee doen, hoe zij ze tot spreken brengen.
Plaats: boekwinkel Het Kruispunt
Datum: dinsdag 27 februari 2018
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Leiding: ds. Adri van der Wal

 
BOEKENWEEK
Het thema van de 83ste Boekenweek, die van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018 plaatsvindt, is Natuur. Achter de boekwinkel en de kerk ligt een prachtige Bijbelse tuin waarin van alles groeit en bloeit. Veel mensen bezoeken de tuin vanwege de mooie beelden. Maar eén van onze vaste rondleiders: Bram de Bres kan prachtig vertellen over de bomen, de bloemen en de planten, hun vruchten en hun eigenaardigheden en hun Bijbelse betekenis.
Datum: zaterdag 17 maart


AANMELDEN

Voor bovengenoemde activiteiten stellen we het zeer op prijs als u
via: info@boekwinkelhetkruispunt.nl, laat weten of we op uw komst kunnen rekenen. 

 

 

Officiële website van Boekwinkel Het Kruispunt
Kruisweg 1067a Hoofddorp
© 2015-2017 Hoofddorp

Hosted by Du-llens Websolutions  design by Gunthertjes

Wie zijn wij? Boeken Kinderboeken Eigen uitgaven Kado’s en geschenken Contact & bestellen Inschrijven nieuwsbrief
Home Wie zijn wij? Boeken Kinderboeken Eigen uitgaven Kado's Activiteiten Contact en bestellen
Home